- Back to Home »
- तश्वीर कथा : धनकुटा बिहिबारे हाटको सेरोफेरो
Posted by : Anonymous
Wednesday 27 March 2013
हरेक बिहीबारको दिन लाग्ने गर्छ यहाँ यस्तो हाट |
पहाडी उखु स्वादै बेग्लै हुँदो रहेछ नी हौ |
कोइरालोको फुल बेच्न बस्नुभा दिदिहरु |
गाउँको केरा, सारै स्वादिलो । बिकाश दाईले किनेर जो खुवाउनुभो । |
हाटे-होटलबाहिर स्थानिय महिला |
ब्यापारपनि गरियो, अब छुस्स एक बटुको जाँड र एकतुक सुर्ति तानेँ मैले के बिराएँ |
के खाने भाई ? - हाटे-होटल |
ब्यापार सकियो, अब लाग्नुपर्यो घरतिर |
एकडोका सागमा अब यत्ति हो बाँकी, लगि हाल्नुस् अचार मिठो हुन्छ यस्को |
अब यत्ति हो बाँकी, लगि हाल्नुस् अचार मिठो हुन्छ यस्को |
घरकै काउली हो, मात्र २५ रुपैंया केजी |
किनबेच भैसक्यो, अब एकछिन थकाइ मारौं सुर्ती पिऊँ |
तराईको आलुचप भुजापनि पुगिसक्यो पहाडको हाटमा |
लत्ताकपडा पो चाहियो कि ? |
लत्ताकपडा पो चाहियो कि ? |
डोकोनाम्लो पनि छ है । |
सुकेका माछा |
सुकेका माछा |
नाङलो, कोदालो, हँसिया, खुर्पा |
धनकुटे नरिवल बिस्कुट, २००८ सालमा बिपी कोइरालाले उदघाटन गरेको स्व पुर्णबहादुर श्रेष्ठको मोहन नरिवल बिस्कुट अहिले नी उत्तिकै प्रख्यात छ |
अदुवा चाहियो कि सुकेको खुर्सानी ?? |
गाउँको केरा, सारै स्वादिलो । बिकाश दाईले किनेर जो खुवाउनुभो । |
गाउँको केरा, सारै स्वादिलो । बिकाश दाईले किनेर जो खुवाउनुभो । |
हाम्रो नी फोटो खिचिदेऊ है भाई |
डोकोडालो मुडा लाने हो कि ? |
ए कोइरालो भाई कोइरालो लाने हैन :ञी |
कोइरालोलाई वाल हान्दै काभ्रोको कोपिला पो सोध्दैछन् हाम्रा कोइराला दाई |
रसिलो पोसिलो उखु धेरैपछि पहाडी हाटको अवलोकन, जिवनका केही फरक आयामहरु देख्ने र देखाउने मेसो मिल्यो । हेरिदिनुभएकोमा धन्यवाद । यात्रामा साथ दिने बिकास कोइराला दाजुलाई पनि धेरैधेरै धन्यवाद । |
अरु त हैन लोकल केरा पाए चै खान्थे जस्तो भन्ने लाग्या छ !
ReplyDeleteजीवन्त फुटाहरु । दामी लागो गुरु :)
ReplyDelete